İstanbul’un İlk Tasarım Bienali İçin Geri Sayım Başladı


 

Resim yazısı ekle
İstanbul’un İlk Tasarım Bienali İçin Geri   Sayım Başladı

 
İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, Eren Holding, Koray Şirketler Topluluğu, Vestel ve VitrA eş sponsorluğunda gerçekleştirilecek ilk İstanbul Tasarım Bienali, 13 Ekim-12 Aralık 2012 tarihleri arasında İstanbullularla buluşmaya hazırlanıyor. İstanbul Modern ve Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’nda yer alacak sergilerin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

 
13 Ekim’de kapılarını açacak İstanbul Tasarım Bienali’nin sergi mekânları İstanbul Modern ve Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’nda, 46 ülkeden 200’ün üstünde tasarımcı ve mimarın, yaklaşık 100 projesi yer alacak.  Emre Arolat’ın İstanbul Modern’de yer alacak “Musibet” başlığını taşıyan sergisinde “tasarımın gündelik hayattan uzak, değdiği her şeyi meşrulaştıran bir gücü olmadığı” fikri, maket, video, fotoğraf ve interaktif oyun gibi farklı çalışmalarla aktarılacak. Joseph Grima’nın Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’nda yer alacak “Adhokrasi” başlıklı sergisinde ise tasarımın odağındaki tüketicilerin de artık tasarım ve üretim sürecinin bir parçası olmasının altını çizecek projelerin yanı sıra, ziyaretçilerin tasarım sürecini deneyimleyebilecekleri ve kendi tasarımlarını üretebilecekleri interaktif yerleştirmeler de yer alacak.

 Londra Tasarım Müzesi Direktörü ve İstanbul Tasarım Bienali Danışma Kurulu Üyesi Deyan Sudjic tarafından teması “Kusurluluk” (Imperfection)  olarak belirlenen İstanbul Tasarım Bienali, iki ana serginin yanı sıra, Akademi Programı, Atölye Çalışmaları sergileri, Paralel Katılımcı etkinlikleri ve Tasarım Yürüyüşleri’yle şehrin farklı noktalarına da yayılacak. Bienal, tasarım odaklı belgesel ve filmlerden oluşan Yaratıcı Film Kuşağı gösterimleri, söyleşi ve panellerle tasarım konusundaki farklı tartışma noktalarını İstanbul’un kültür yaşamının gündemine getirecek.

 
İstanbul Tasarım Bienali Sergilerini Herkesten Önce Siz Görün
 
İstanbul Tasarım Bienali için “Sınırsız” ve “Özel” bilet alan izleyiciler 11 ve 12 Ekim tarihlerinde sergi ön izleme döneminde tüm sergi mekânlarına sınırsız giriş hakkı elde edecekler. “Sınırsız” bilet alan izleyiciler, sergi ön izleme döneminde tüm mekanlara sınırsız girişin yanı sıra ücretsiz bienal program kitapçığı, bienal boyunca belirlenecek mekanlarda özel indirimler kafe, restoran, kitapevi ve müzik evlerinde değişen oranlarda indirim hakkı kazanacaklar. İki kişilik "Sınırsız" biletinin fiyatı 50 TL.

 

İstanbul Tasarım Bienali için “Özel” bilet alan izleyiciler, bienale kişisel olarak katkıda bulunmanın yanı sıra sergi ön izleme döneminde sergileri bienal ekibi ile gezecek, özel etkinlik ve partilere özel konuk ve tasarımcılarla birlikte katılacak, bienali sınırsız izleme fırsatı bulacak, bienal boyunca birçok özel indirim hakları kazanacak. İki kişi için geçerli “Özel” biletlerin fiyatı 150 TL.


 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

OZAN CONSEPT‘14" DAMGASINI VURACAK!

EST 1923 ürünleri İstanbul Atatürk Uluslararası Havalimanı, Old Bazaar’da